Tarinani

Tarinani

Olen Anne-Maj Johansson, syntyperäinen pellinkiläinen. Olen hoitanut Nybondas kotitilaani Suur-Pellingin Söderbyn kylässä sukupolvenvaihdoksen kautta vuodesta 1988.

Nybondaksen saaristolaistilalla on aikojen saatossa harjoitettu muun muassa maa- ja metsätaloutta, sekä puuveneiden rakentamista. Tänä päivänä viljely on siirtynyt kasvihuoneisiin.

Vanhempani, kuten saaristolaiset yleensä, olivat monitoimisia. Näin myös mökkivuokraus tuli osaksi toimintaa. Olen jatkanut ja osittain laajentanutkin toimintaa ja tänä päivänä olen viiden saaristomökin vuokraemäntä. Vuokraamamme mökit eivät koskaan ole olleet tyhjillään pidempiä aikoja, vaan niissä ovat asuneet tyytyväiset vuokraajat niin lyhyempinä kuin pidempinäkin ajanjaksoina. Kaikilla mökeillä on oma tarinansa ja voit lukea niiden historiasta mökkisivuilla.

LAXVARPET on osa kulttuurihistoriamme

Villa Laxvarpet on uusin mökkimme ja valmistui kesäksi 2021. Täällä voi huoletta kokea saariston eri vuodenaikoina, sillä hirsihuvila on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön.

Paikalla on myös vahva sidos suomalaiseen kulttuuriin. Näissä maisemissa Tove Jansson loi ensimmäiset Muumihahmot ja Muumilaakson kun taitelijaperhe Jansson vietti kesiään naapurissa asuvan saaristolaisperheen kesävieraana 1920-luvulta 1950-luvulle asti.
Janssonit viihtyivät täällä erittäin hyvin alusta lähtien. Tove seikkaili alueen poluilla, metsässä, puissa ja luolassaan. Paikat mainitaankin muun muassa kirjoissa ”Kuvanveistäjän tytär” ja ”Kesäkirja”. Ympäröivässä maastossa voi vapaasti vaeltaa Tove Janssonin jalanjäljissä.

Toivotan kaikki tervetulleeksi ja toivon että jokainen löytää itselleen parhaiten sopivan lomanviettopaikan.

Nybondas maistuu kesälle

Olen koulutukseltani puutarhuri sekä puutarhateknikko ja vuodesta 1988 myös puutarhayrittäjä kun perustin kotitilalleni Nybondas Puutarhan. Tilan kasvihuoneissa viljelen pääasiassa kesäkukkia, mutta myös mausteyrttien ja vihannesten taimia sekä makeita tomaatteja, vadelmia sekä mansikoita. Tuotteitani myyn Pellingin Kesätorilla
Voin taata, että maistuvat kesälle!

Anne-Maj Johansson tarina

TYKKÄSITKÖ - JAA SISÄLTÖ