Vila ut i skärgården

Välkommen att njuta av en oförglömlig stugsemester i Pellinge.

hyr en stuga med äkta känsla

Tillbringa en oförglömlig semester i Pellinge i Borgå skärgård!
Hyr en sommarstuga, Mormors stuga, en ny stockvilla eller till och med en hel holme med stuga och bastu. Hyresstugornas ägare Anne-Maj Johansson erbjuder fem olika boendealternativ för familjer, fritidsfiskare, för personer som älskar att stöva i naturen eller skåda fåglar ute i havsbandet.

Se hyresstugor

“Jag vet ingen plats bättre än den här. Jag ser naturen, jag ser havet och att ständigt leva med i deras växlingar. Landskapet är som en målning av Edelfelt: havet, de långa stränderna, solskenet, månens glans, fåglarna, stormen och det spegellugna. Då man paddlar från stranden utåt, förändras igen vyerna.

Stället har alltid varit min kraftkälla, en plats att ta det lugnt och samla kraft för nästa dag. Jag önskar att Laxvarpet också ska bli för mina kunder ett ställe att varva ner och bara njuta.”

Anne-Maj Johansson


Gästbok

En härligt solig dag! Vi cyklade omkring på ön och gjorde impulsköp i bybutiken. På kvällen badade vi bastu medan månen steg och stjärnorna glimmade.
Dalen 20.11.2020

Fantastisk natur & soligt väder under vår sommarsemestervecka Det var trevligt att få uppleva havets kraft och mildhet. Då Lasse hämtade roddbåten, gavs nya möjligheter att upptäcka grannholmarna & skären, och förundra sig över för oss nya fågel- och växtarter. Vi balanserade på stenar, simmade och njöt av fridfullheten.
Lilla-Nätiholmen 16-22.6.2019

En kort, men händelserik semestervecka på fantastiska Katashäll. Fint väder; stillastående sommarhetta och uppfriskande havsvindar. Alltid hittade vi en svalkande eller het plats beroende på vinden. Inga blågröna alger, inga getingar, inga myggor! Vattnet är över 20 grader. Perfekt, tusen tack igen!
Katashäll

Tillräckligt långt borta

Men trots allt ganska nära. Från Helsingfors på en dryg timme,
Cirka 45 minuter från Borgå.

Mit

Vad finns att göra i Pellinge?

Förutom traditionellt stugliv och avkoppling kan man bekanta sig med näromgivningen till fots, från cykelsadeln eller prova på rodd eller paddling. Här kan man fiska, och plocka skogens delikatesser. Det aktiva skärgårds- och byasamhället på Pellinge erbjuder rejält med service och aktiviteter året runt.

GILLADE DU - DELA INNEHÅLLET